Obavijest za korisnike odvoza smeća 2018.

Broj : 02/1-1470/18

Datum 11.12.2018. godine                                                                                              Predmet: Obavještenje

Početkom sezone grijanja (dolaskom hladnijih dana) u kantama za kućno smeće pojavljuje se velika količina šljake,odnosno pepela iz kotlovnica i peći za centralno grijanje.

Obavještavamo korisnike usluge odvoza kućnog smeća da shodno Odluci o komunalnom redu i sanitarnom minimumu član 108. stav(2)kućnim smećem se ne smatraju zemlja, otpaci i ostaci građ. materijala, kao i šljaka-pepeo nastao u kotlovnicama i pećima za centralno grijanje, te je shodno toj  istoj Odluci član 122. stav(4) zabranjeno odlaganje u posude za kućno smeće veće količine šljake, šuta i građ. materijala.

A kako smo mi shodno Odluci o komunalnom redu i sanitarnom minimumu član 122. stav(2) organizovali i odvoz većih količina šljake molimo korisnike da se priključe u što većem broju, kako ne bismo veće količine šljake vozili do regionalne deponije Doboj te plaćali istovar i deponovanje za istu po cijeni od 25,0 KM /t  bez PDV-a.

Apelujemo na korisnike odvoza kućnog smeća da u kante za kućno smeće ne ostavljaju šljaku kako ne bismo bili primorani na uskraćivanje usluge odvoza kućnog smeća.

 

 

S poštovanjem!

 

 

J.P. “Komunalac“  d.d    G r a d a č a c